Wie zijn we

Mariëlle

Ik ben geboren en getogen in Hamont-Achel. Alles wat mensen met hun handen hebben gemaakt, en hoe ze het maken, heeft me altijd geboeid.

Voor mijn handen was en is dat vooral stof en klei, en dat wil ik ook graag een stukje met jullie delen.

Veerle

Wat begon als een hobby groeide uit tot een vak. Met mijn handen tover ik stoffen om tot kleding en accessoires. Creatief bezig zijn en het uitdenken/werken van patronen zijn voor mij dagdagelijkse bezigheden

Nele

Na mijn werk vind ik het fijn om met mijn handen bezig te zijn. Ik maak graag juwelen van kralen en papier. Je ziet deze materialen dan ook verschijnen in mijn creaties.

Els

Wat jaren geleden begon als een probeersel om eens een "potje" te draaien, is na al die jaren uitgegroeid tot een passie/levenswijze. Na het volgen van diverse cursussen bij verschillende pottendraaiers in binnen - en buitenland probeer ik nu mijn passie/ervaring door te geven aan mijn cursisten in wekelijkse lessenreeksen. Ik pin mij niet vast op 1 stijl maar probeer alles uit, al heb ik toch een voorliefde voor het "aardse", bij mij geen bonte kleurenmengelingen maar traditionele stookwijzen: rookstook, pit-fire, houtoven, terra-sigliata, ...

Hilde

Door een toeval kwam ik in aanraking met de klei. Deze aardse materie gaf me onmiddelijk rust. Zo begon ik met draaien en later ook de creatieve kanten ervan. Het boeit en blijft enorm boeien.

Jan

Mijn interesses als kind lagen al bij het knutselen en creëren van dingen. Dit is dan doorheen de jaren uitgegroeid tot het maken van beelden en juwelen uit metaal, papier en klei.